Skoči na glavno vsebino

Državno tekmovanje: Šolski plesni festival

V petek, 31. 5. 2024,  je na OŠ Šentjur potekalo državno tekmovanje v Šolskem plesnem festivalu. Tudi naša šola se je z zmago na regijskem tekmovanju uvrstila na ta velik dogodek. OŠ Petrovče je tekmovala v dveh kategorijah: solo in šolska produkcija.

V kategoriji SOLO je bila letos res močna in številčna konkurenca: sodelovalo je 23 šol ter 94 najboljših plesalk in plesalcev iz vse Slovenije. Med njimi jih je bilo 6 iz Petrovč: Blažka Beltram, Hana Skarlovnik, Eva Sladič, Iva Erjavec, Iza Marčič in Lia Ašenberger. Letos smo v najstarejši in najbolj zahtevni skupini 3. triade tekmovali z eno najmlajših ekip na tekmovanju, saj v ekipi ni bilo niti ene devetošolke.

Ampak naša mlada ekipa se je v letošnji, res izjemni konkurenci, odrezala odlično. Širni Sloveniji so pokazale, da je na naši šoli ples izjemnega pomena, saj imamo na šoli DRŽAVNE PRVAKINJE. Naša ekipa si je priplesala 1. mesto v državi! Še posebej izstopa posamični dosežek Ive Erjavec, ki si je kot posameznica priplesala 3. mesto v državi!

V kategoriji šolskih plesnih produkcij se je predstavilo 11 točk iz vse Slovenije in v njih je sodelovalo okoli 200 nastopajočih, kar je največ v zadnjih letih. Našo šolo so zastopali: Mia Volf, Blažka Beltram, Luna Mlinar, Ema Pevec, Ula Pučko, Eva Sladič, Mateja Trajčeva, Pia Golavšek, Tia Jazbinšek Mav, Ajda Kociper, Tara Passero, Hana Skarlovnik, Pia Gostečnik, Beatrice Kundih, Iva Erjavec, Tina Jamnikar, Maša Lesjak, Iza Marčič, Nika Ogrizek, Lia Ašenberger, Nal Ašenberger, Manya Doler Tošič, Ava Kveder Koražija, Sarah Passero, Neja Kovač in Taja Strojin.  V nastopih smo videli marsikaj in sodniki so se lahko odločali med zelo živopisanimi in različnimi točkami. Po napetem pričakovanju, ko je 26 plesalk in 1 plesalec stiskalo pesti, jim je uspelo neverjetno. Z lastno koreografijo, ki nosi naslov UPANJE, se je petrovška plesna ekipa povzpela na najvišjo stopničko in ponosni smo, da imamo na šoli tudi DRŽAVNE PRVAKE V KATEGORIJI ŠOLSKIH PLESNIH PRODUKCIJ.

Iskrene čestitke vsem plesalkam in plesalcu, ki pišejo plesno zgodovino naše šole.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost