Skoči na glavno vsebino

Grem po svetu lahkih nog …

… tako se imenuje projekt, ki je v sklopu Vseslovenske noči branja potekal na OŠ Petrovče od 19. do 20. aprila. Učenke in učenci so ustvarjali v likovnih, športnih, raziskovalnih in dramskih delavnicah, si pripravili večerjo in malice ter prespali v šolski knjižnici.

Letos je bila naša noč branja posvečena slovenskemu knjižnemu in filmskemu junaku Kekcu, ki je lani praznoval 60 let in je neustrašen, pogumen, pa tudi malo navihan – tako kot učenci in učenke.

Dejavnosti so potekale po urniku, kjer so imeli predmeti drugačna imena kot so jih učenci vajeni: Jaz pa pojdem in zasejem …, Pazi, Volk …, Grem po svetu lahkih nog …, Malica na palici .., Takšne in drugačne žavbe …, Kekčev rep …,, Življenje v temi …, Kekec se reši …, Zelišča tete Pehte …, Kaj pa ti vriskaš, kaj pa ti piskaš? …

Obiskali so nas prav posebno izurjeni psi, taborniki iz Šempetra so učence učili različnih veščin preživetja v naravi, s predstavnicama Fakultete za varovanje okolja so učenci kuhali svoje domače mazilo in izdelali osvežilec zraka, preizkusili so se v različnih igrah, kjer je potrebno namesto vida uporabiti druga čutila, izdelali so si svojo piščal, aktualizirali Kekčevo pesem v čisto svojo rap verzijo in se preizkusili v gledaliških vlogah Kekca, Pehte, Mojce in še koga. Seveda pa so tudi zelooo veliko brali … članke, odlomke in še kaj. Zvečer pa so ob lučki prebrali kar celo knjigo pisateljice Janje Vidmar: Kekec iz 2.b.

Bilo je nepozabno in učenci so res uživali ter se zabavali … mentorji pa tudi.

Z učenci smo brali in lahkih nog raziskovali Tatjana Krajnc Barič, Peter Kavčič, Zala Valenčak, Katja Zagoričnik in Maja Bubik Polovšak.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost