Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o vpisu otrok v 1. razred za šolsko leto 2023/2024 

Obveščamo vas, da bo vpis otrok v 1. razred za šolsko leto 2023/2024 potekal: 

  • v ponedeljek, 20. 2. 2023 in sredo, 22. 2. 2023 na POŠ Trje in 
  • v četrtek, 23. 2. 2023 in petek, 24. 2. 2023 na OŠ Petrovče. 

Bodoči prvošolci so povabilo na vpis z datumom in uro prejeli osebno po pošti. 

Za vse informacije smo vam na voljo na tel. št. 03 713 22 30 ali prek e-pošte na maja.bubik-polovsak@os-petrovce.si in sasa.puntar@os-petrovce.si.  

ODLOŽITEV ŠOLANJA 

Otroku se lahko pričetek šolanja na predlog staršev, zdravstvene službe ali komisije za usmerjanje odloži za eno leto, če se ugotovi, da otrok ni pripravljen za vstop v šolo. V primeru, ko je vložen predlog za odložitev šolanja, je ugotavljanje pripravljenosti za vstop v šolo obvezno. 

ŠOLSKI OKOLIŠ 

Starši vpišejo otroka v javno ali v zasebno osnovno šolo s koncesijo v šolskem okolišu, v katerem otrok stalno ali začasno prebiva. V OŠ Petrovče in POŠ Trje vpisujemo otroke, ki imajo stalno ali začasno prebivališče v našem šolskem okolišu.

V drugo osnovno šolo lahko starši vpišejo otroka, če ta šola s tem soglaša. V primeru, da niste prejeli vabila na vpis, pa ima otrok prebivališče v našem šolskem okolišu in želite, da bi obiskoval OŠ Petrovče ali POŠ Trje, naslovite na šolo vlogo.  

V primeru, da starši želite otroka vpisati na drugo šolo (v drugem šolskem okolišu), otrok pa sodi v naš šolski okoliš, potem otroka obvezno vpišete pri nas, na izbrano šolo pa čimprej naslovite pisno prošnjo, v kateri navedite razloge za prešolanje. Tudi našo šolo seznanite z namero o prešolanju otroka. Obrazec za OŠ Petrovče in POŠ Trje najdete tukaj.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost