Skoči na glavno vsebino

Gorički vulkan

V četrtek, 10. oktobra, smo se sedmošolci z dvonadstropnim avtobusom iz Petrovč odpravili proti Goričkem. Vožnja je trajala približno uro in pol. Ko smo prispeli, smo se najprej okrepčali, nato pa razdelili v tri skupine. En razred se je odpravil v vulkanijo, drugi v muzej, tretji pa se je kratkočasil s smerokazom vulkanov. Nato smo se zamenjali.

V Vulkaniji so nam predstavili vulkane in njihovo delovanje, nato pa smo se odpravili v »podzemlje«. Tam smo spoznali krtka Olija, ki je dobil ime po kamnini olivin. Najprej nam je zastavil tri vprašanja in ker smo na vsa tri odgovorili pravilno, nas je spustil v svoj skrivni laboratorij. Tam nam je predstavil Goričko, nato pa smo si ogledali 4D film o nastanku vesolja in Zemlje. Potem smo se z dvigalom spustili v osrčje goričkega vulkana. Ker se je zemlja zatresla, smo se morali z vlakcem odpeljati na površje, kjer smo si lahko v trgovini kupili tudi spominke.

Prav tako je bilo zanimivo v muzeju, kjer so nam predstavili minerale.

Po končanem ogledu smo se odpravili na kosilo.

V drugem delu ekskurzije smo se odpravili na Otok ljubezni – naravni otok na reki Muri. Tam so nas prijazno sprejeli in nam razložili, kako je tu potekalo življenje v starih časih. Za piko na i pa nas je gospod z »brodom« zapeljal po reki Muri.

Polni čudovitih doživetij smo se odpravili domov.

Lovro Pernovšek, 7. c, in Enej Torov Salobir, 7. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost