Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan glasnega branja

Na pobudo Zveze bibliotekarskih društev – Sekcije za šolske knjižnice smo se letos nekatere šolske knjižnice pridružile akciji »Svetovni dan glasnega branja«.

Akcija je uradno potekala 1. februarja, ker pa smo imeli v tem času počitnice, smo akcijo izpeljali v torek, 7. februarja.

V šolsko knjižnico smo po vnaprej pripravljenem urniku povabili učence razredne stopnje, starejši učenci (Neli, Taja, Urban, Nal) in učitelji pa so jim brali zgodbo O dečku, ki je pisal pesmi (avtorica Mojiceja Podgoršek) … V šolski knjižnici smo preživeli prijetno in kulturno obarvano dopoldne.

Tudi učenci na POŠ Trje so obeležili dan glasnega branja. Vsi razredi so preko dopoldneva obiskali knjižnico, kjer so poslušali Prešernovi deli Povodni mož in Lepa Vida. Glasno so brali učenci četrtih in petih razredov, ki so se na branje dobro pripravili. Sporočili so nam, da je bilo lepo, zanimivo, drugače.

Skupaj smo naredili prijeten uvod v kulturni praznik, hkrati pa sprejeli odločitev, da se akciji glasnega medgeneracijskega branja zagotovo še pridružimo.  

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost