Skoči na glavno vsebino

Oktober – mednarodni mesec šolskih knjižnic

Naša šolska knjižnica se je tudi letos pridružila praznovanju Mednarodnega meseca šolskih knjižnic. S praznovanjem želimo opozoriti na delo šolskih knjižnic in izpostaviti njihov pomen pri pridobivanju in povezovanju znanja, omogočanju empatije, razvijanju domišljije, treningu socialnih veščin otrok ter vzpostavitvi pozitivnega odnosa do knjižnic in branja.
Letošnje geslo “Predstavljajmo si...” smo na naši šoli dopolnili v naslov “Predstavljajmo si našo knjižnico leta 2039 in razpisali likovni in literarni natečaj s tem naslovom. Pa tudi sicer smo v mesecu oktobru bili zelo aktivni:
– brali in poslušali smo mlečne pravljice, ki jih je napisal Boštjan Gorenc Pižama in se tako pripravljali na njegov obisk ob zaključku BZ,
– četrtošolci so pričeli z delom v projektu Naša mala knjižnica,
– sestali so se naši fantje in brali o svetovno znanih nogometaših,
– kar nekaj časa pa smo se pogovarjali o tem, kako si predstavljamo knjige, branje in šolske knjižnice, ko se bo pisalo leto 2039.
Nastalo je veliko literarnih in likovnih prispevkov na to temo in komisija je izbrala najboljše.
Po pregledu vseh literarnih prispevkov smo se odločili, da knjižno nagrado prejmejo:

  • Juš Ašenberger, 9. b
  • Matic Nareks, 8. b
  • Zala Preglej, 8. b
  • Neža Stepišnik, 7. c

Za likovna dela pa nagrado prejmejo učenci razredne stopnje:

  • Mija Kokot, 1. a
  • Vid Golavšek, 1. a
  • Ema Pevec, 3. b
  • Nika Roter, 3. b

Vsem nagrajencem bomo v četrtek, 7. 11. 2019, po 6. šolski uri v knjižnici podelili nagrade. Vsi nagrajeni prispevki so na ogled v šolski knjižnici.
Vsem iskrene čestitke, hkrati pa tudi vabilo, da pridno obiskujete šolsko knjižnico, se družite in preberete kakšno dobro knjigo – da ne bo prepozno, saj Juš svoje razmišljanje o knjižnici leta 2039 zaključi takole:

V knjižnici ne bo več polic,
tako kot zunaj ne bo več ptic.
Knjižnica bo mala in nabita,
polna računalnikov, vsa odbita.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost