Skoči na glavno vsebino

Likovni natečaj Človek – družba – okolje

Zavod Republike Slovenije za šolstvo je organiziral likovni natečaj »ČLOVEK – DRUŽBA – OKOLJE«. Razpisani sta bili dve ustvarjalni temi »Narava mi je povedala« in Jaz, okoljski aktivist«. 

Namen natečaja je bil spodbuditi učence in njihove mentorje k udejanjanju njihovih lastnih zamisli in idej, o izzivih problematike okoljskih in širših bivanjskih vprašanj sodobne družbe. Učence je natečaj vabil tudi k postavljanju vprašanj in iskanju odgovorov na izzive kot so: sonaravni razvoj, večplastnost odnosa med človekom in okoljem ter okolje kot prostor bivanja in druženja. Skozi natečaj so organizatorji želeli spodbuditi proaktivnost in iskanje rešitev za našo skupno prihodnost skozi umetnost. 

Strokovna komisija je nagradila likovno delo »Košnja« Matjaža Pečnika iz 2.aT. 

Prav tako je izbrala še nekaj najboljših del za likovno razstavo, kamor so uvrstili tudi delo »Čebelar nabira med« Leona Štiherja Cokana prav tako iz 2. aT

Sklepen dogodek z razglasitvijo nagrajencev, podelitvijo priznanj ter z razstavo bo na Konferenci učiteljev družboslovnih, umetnostnih in humanističnih predmetov z naslovom Mladi in ustvarjalnost, ki bo potekala v torek, 28. junija 2022 na Brdu pri Kranju. 

Obema nagrajencema iskreno čestitamo. 

Mentorica: Teja Plešnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost