Skoči na glavno vsebino

Delo na daljavo – obvestilo staršem

Spoštovani starši,

najprej upam, da ste zdravi vi in vaši – »naši« otroci in da ste se že vsaj malo navadili na čisto nove razmere, v katerih živimo, in tudi na način, na katerega poteka šolsko delo. Hvala za vaš trud in vse povratne informacije o tem, kako in koliko zmorejo vaši otroci doma. V nadaljevanju tega obvestila vam posredujem nekaj informacij.

Glede na to, da bomo  delali od doma bistveno dlje, kot smo mislili, smo, tudi na vašo pobudo, nekoliko spremenili oziroma dopolnili načine objavljanja gradiv in navodil za šolsko delo na daljavo.

Še naprej bomo uporabljali dva osnovna načina; spletno stran šole in e-pošto (preko eAsistenta). Na spletni strani boste v zeleni orodni vrstici našli: Delo na daljavo OŠ Petrovče (gradiva in navodila od 1. do 9. r., vključno z izbirnimi predmeti), Delo na daljavo POŠ Trje (od 1. do 5. r.), Ustvarjalno in aktivno, Šolska svetovalna služba, Šolska knjižnica in Digitalna učna gradiva.

Novost je, da so že v tem tednu, tako bo tudi naprej, na spletni strani objavljena tudi gradiva za učence od 1. do 5. r., pri vseh razredih smo dodali neobvezne in obvezne izbirne predmete (učenec pogleda za tisti predmet, ki ga je ob začetku šolskega leta izbral). Delo bo pripravljeno za en teden vnaprej. V stiku z vami, spoštovani starši, bomo preko e-pošte znotraj eA, prav tako boste vi posredniki sporočil med učitelji in učenci pri mlajših (od 1. do 5. r.), za učence predmetne stopnje (od 6. do 9. r.) pa si želimo, da komunikacija steče na ravni učitelj–učenec in da ste vi čim manj obremenjeni. Razredničarke so vas že pozvale, da učenci pošljejo svoj kontakt. V primeru, da učenčevega e-naslova ne bomo prejeli, bomo uporabljali vašega. Še vedno je možnost za posredovanje e-naslov razredničarki.

Od jutri, 26. 3., bo dostop do vseh gradiv za posamezne razrede in tudi drugih prej omenjenih vsebin dostopen z geslom, ki je enako za vse (celotno šolo) in ste ga prejeli preko e-pošte.

Če boste imeli kakršne koli tehnične težave na spletni strani, se obrnite na našega računalnikarja Marka Kužnerja: marko.kuzner@os-petrovce.si

Ker si želimo pridobiti kar največ povratnih informacij o tem, kako delo doma poteka, s kakšnimi težavami se srečujete, kako je s količino zastavljenih nalog, smo vas prosili, da odgovorite na nekaj vprašanj v anketi, ki smo vam jo že posredovali, in nam tako omogočite, da bomo lahko naše delo po potrebi prilagodili.

V teh posebnih časih, ko je naša skupna skrb, da ostanemo zdravi in da s svojim odgovornim ravnanjem poskrbimo, da ostanejo zdravi tudi drugi, je vloga izobraževanja drugačna. Prav in smiselno je, da otroci ostajajo v stiku s šolskimi vsebinami in učitelji, da ohranjajo učno kondicijo, da se kaj novega naučijo, čeprav je delo na daljavo vse kaj drugega kot pouk v šoli. Pa nič za to. Otroci imajo zdaj skupaj z vami veliko priložnosti, da se učijo  stvari o življenju in za življenje, ki se jih v šoli ne, vsaj pogosto ne. Predvsem pa je zdaj veliko priložnosti za ustvarjanje dragocenih trenutkov tudi za izobrazbo in za vzgojo srca.

Ko se bodo ponovno odprla šolska vrata, bomo začeli znova, najbrž z nekaj manj znanja, gotovo pa z novimi spoznanji in zavedanji. In šolsko leto bomo, prav gotovo, uspešno pripeljali h koncu.

Zavedamo se, da je lahko situacija, v kateri smo se znašli, sprožilec marsikatere stiske pri vas in vaših otrocih, pa naj gre za težave pri učnem delu, občutke strahu in nemoči ali za finančno stisko, zato vam sporočamo, da smo tu za vas in da smo vam pripravljeni pomagati. Elektronski naslovi strokovnih delavcev so na spletni strani (Hitre povezave), na tem mestu pa posebej izpostavljam kontakt šolske svetovalne službe:

maja.bubik-polovsak@os-petrovce.si

sasa.puntar@os-petrovce.si

V želji, da ostanete zdravi, vas lepo pozdravljam. Prenesite, prosim, srčne in najlepše pozdrave tudi vašim in na nek način »mojim« otrokom.

 

Irena Kolar, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost