Skoči na glavno vsebino

Obvestilo o delu na daljavo od 9. 11. dalje

Spoštovani starši,

s ponedeljkom, 9. 11., se začenja izobraževanje na daljavo za vse učence od 1. do 9. r., kar pred vse nas; strokovne delavce, učence in starše postavlja kar velik izziv.

Da ga bomo skupaj zmogli, vam posredujem nekaj informacij za lažji potek dela. Mi se bomo potrudili, da bomo vašim otrokom in seveda tudi vam čim bolj olajšali čas izobraževanja na domu.

Tehnična, socialna in druga pomoč

V primeru, da bi vaš otrok potreboval računalnik za izobraževanje na domu, mi, prosim, to čim prej sporočite in pripravili vam bomo računalnik iz naše računalniške učilnice, tako da ga boste lahko čim prej prevzeli. V primeru, da bodo učenci pri delu za šolo naleteli na tehnične težave, naj se obrnejo na našega računalnikarja: dejan.kosenina@os-petrovce.si

Že prejšnji teden sem vas obvestila o možnosti prevzema toplega obroka za učence v času zaprtja šol. Tokrat vas v skladu z obvestilom ministrstva ponovno obveščam, da imajo vsi učenci v družinah, kjer dohodek na družinskega člana ne presega 382,82 € (do 3. dohodkovnega razreda po odločbi o otroškem dodatku), pravico do prevzema toplega obroka. Kje bo obrok (kosilo) mogoče prevzeti, vas bomo obvestili naknadno. Prosim vas, da potrebo po obroku sporočite čim prej, najkasneje pa do nedelje, 8. 11., zvečer na naslov naše pedagoginje: sasa.puntar@os-petrovce.si

Čas dela na daljavo lahko povzroča pri otrocih najrazličnejše stiske; otroci naj vedo, da smo jim v šoli vedno na voljo za pogovor in pomoč, in to vsi strokovni delavci, na tem mestu posebej izpostavljam našo šolsko svetovalno delavko: maja.bubik-polovsak@os-petrovse.si

Na šolski spletni strani najdete tudi več povezav in telefonskih številk, na katere se lahko obrnejo otroci in vi v primeru najrazličnejših stisk.

Ker se bodo od ponedeljka dalje izobraževali na domu tudi najmlajši, ki brez vaše pomoči ne bodo zmogli, vas obveščam, da ima eden od staršev učenca do vključno 5. r. možnost koristiti varstvo otroka z nadomestilom plače.

Potek izobraževanja na daljavo

Za učence od 1. do 3. r. bo delo potekalo preko vaših e-naslovov. Učitelji vam bodo navodila za posamezni teden posredovali najkasneje do ponedeljka do 8.00 (predvidoma pa že do nedelje zvečer). Navodila za posamezne predmete bodo vsebovala tudi v naprej posnete razlage, tako da jih bodo učenci lahko večkrat poslušali, občasno bodo stiki z učenci potekali tudi preko video povezave MS Teams, o čemer boste starši pravočasno obveščeni.

Kolikor je mogoče, naj učenci delajo čim bolj samostojno, starši jim pomagajte pri organizaciji in tehnični podpori, prav tako pri motiviranju za učno delo.

Za učence od 4. do 9. r. bo potekalo delo preko ekip MS Teams. Učenci bodo navodila za posamezne predmete (tudi obvezne in neobvezne izbirne predmete) prejeli do ponedeljka zjutraj (lahko že kakšen dan prej) v posamezno ekipo (npr. slo 7. a), in to za en teden. Učenci so s tem seznanjeni, če bo potrebno, bodo dodatna navodila prejeli v naslednjih dnevih.

Del ur posameznega predmeta, ki ga imajo učenci na urniku, bo potekal »v živo« preko video povezave MS Teams, o čemer bodo učenci na začetku tedna seznanjeni.

V zvezi z izvajanjem pouka preko video povezave vam posredujem naslednje informacije in vas prosim, da se o njih pogovorite z otroki:

  • prisotnost učenca na video povezavi je obvezna; v primeru bolezni starši to opravičite razredničarki
  • tudi prisotnost učenca na v naprej napovedani učni pomoči je obvezna; opravičilo je nujno, kot je navedeno zgoraj
  • učenci pri pouku upoštevajo in sledijo navodilom učitelja, prijavijo se pravočasno in imajo pripravljene šolske potrebščine
  • če je le mogoče, naj učenci spremljajo pouk »v živo« v mirnem prostoru, pouk je namenjen samo učencem
  • pri uporabi vseh spletnih orodij, tudi MS Teams, je nujno pozornost nameniti varovanju zasebnosti vsakega izmed nas, zato je snemanje, fotografiranje, hranjenje in deljenje posnetkov strogo prepovedano; neupoštevanje pa vodi v kazensko odgovornost

Na spletni strani šole bo za učence od 6. do 9. r. za vsak posamezni teden pripravljen urnik obveznosti, zato, da si bodo lahko učenci delo lažje organizirali (podobno, kot je to bilo že spomladi).

Na spletni strani šole lahko učenci in starši v Vodiču za delo na daljavo spremljate aktualne informacije, v zavihku Šolska knjižnica informacije, povezane z branjem, v zavihku Razširjeni program pa posamezne zanimive izzive, ki bodo učencem popestrili čas, ko ne bodo v šoli.

Uradne ure v času zaprtja šole

V času zaprtja šole bodo uradne ure v prostorih matične šole vsak dan med 8.00 in 10.00, prav tako bomo za vsa vaša vprašanja dosegljivi na telefonskih številkah: 03 713 22 30, 03 713 22 32 in mobilnem telefonu: 041 654 390. Vsi strokovni delavci bodo dosegljivi na e-naslovih, ki so objavljeni na spletni strani šole.

Spoštovani starši, želimo si, da bo izobraževanje na domu trajalo čim krajši čas in da se bomo z vašimi otroki čim prej ponovno videli v šoli, v vmesnem času pa vas prosimo za pomoč in sodelovanje.

Za kakršna koli vprašanja sem vam na voljo, prav tako vsi moji sodelavci.

Lepo vas pozdravljam in vam želim, da ostanete zdravi.

Irena Kolar, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost