Skoči na glavno vsebino

Misija človek

Šolska skupnost OŠ Petrovče vas vabi k sodelovanju v humanitarni akciji MISIJA ČLOVEK, ki poteka pod okriljem Gimnazije Celje – Center in Celjskega mladinskega centra – MCC. Akciji smo se z veseljem pridružili tudi na OŠ Petrovče in POŠ Trje.

V akciji bomo zbirali material za otroke iz kriznega centra Palčica in Male hiše ter materinskega doma, za brezdomce in živali … skratka za vse tiste, ki jim je v teh časih še težje kot vsem nam.

Akcija bo potekala v dveh delih/v dveh dnevih:

1. del: petek, 11. 12. 2020, od 14.00 – 16.00, parkirišče OŠ Petrovče in parkirišče POŠ Trje

2. del: četrtek, 17. 12. 2020, od 15.00 – 17.00, parkirišče OŠ Petrovče – pridružijo se organizatorji projekta »Misija človek«.

Samo v petek, 11. 12. 2020, bomo na obeh lokacijah – torej na Trju in v Petrovčah. V četrtek, 17. 12. 2020, pa samo pred šolo v Petrovčah.

Zbirali bomo

  • hrano z daljšim rokom trajanja,
  • prigrizke,
  • higienske potrebščine,
  • potrebščine za ustvarjanje,
  • plenice, mleko v prahu, higienske potrebščine za novorojenčke,
  • potrebščine za čiščenje,
  • pasja in mačja hrana, posode za hrano in vodo, rabljene odeje in brisače, igrače za male živali.

Učenci, starši, učitelji, krajani in vsi drugi ljudje dobrega srca ste vabljeni, da pobrskate med svojimi stvarmi in prispevate po svojih močeh. Če najdete kaj, kar lahko delite, prinesite to na parkirišče pred eno od obeh šol in pri tem upoštevajte veljavne ukrepe: obvezna uporaba mask in upoštevanje socialne distance. Pridite ZDRAVI!

Vsak, ki prinese stvari, jih odda v ustrezno škatlo, ter čimprej zapusti parkirišče, da z dobrim namenom ne naredimo česa slabega 😊.

Sreča ni v glavi in ne v daljavi,
ne pod palcem skrit zaklad.
Sreča je, ko se delo dobro opravi.
In ko imaš nekoga rad.
(Tone Pavček)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost