Skoči na glavno vsebino

Ekskurzija na Bavarsko

Letošnje dvodnevne ekskurzije na Bavarsko so se udeležili učenci, ki obiskujejo izbirni predmet nemščina in dodatni pouk zgodovine, spremljale pa smo jih učiteljice Katja Zagoričnik, Polona Krajnc in Gordana Kobale Potočnik.

Na pot smo se podali v petek, 17. 5., v zgodnjih jutranjih urah. Čakala nas je večurna vožnja do naše prve postojanke, enega najlepših gradov na svetu Neuschwansteina, ki ga je dal zgraditi bavarski vladar Ludwig II. Med hojo na hrib, na katerem se nahaja grad, smo občudovali prekrasno pokrajino, nato pa smo si z Marijinega mostu lahko ogledali še Neuschwanstein v vsej svoji lepoti. Ogledali smo si tudi notranjost dvorca, po kateri nas je popeljala lokalna vodnica.

Naša druga postojanka je bil grad Linderhof, ki nas je navdušil s svojim bogatim rokokojskim stilom, sprehodili pa smo se tudi med čudovitimi angleškimi gradovi in fontanami, ki krasijo okolico dvorca.

Že precej utrujeni smo se v večernih urah pripeljali v okolico Garmisch-Partenkirchna, kjer smo tudi prenočili. Naslednje jutro smo se po zajtrku odpeljali v mesto in si ogledali predel Partenkirchen. Vzeli smo si tudi čas za manjše nakupe, nato pa smo se odpeljali še do smučarskih skakalnic, kjer vsako leto 1. januarja poteka ena izmed tekem za novoletno skakalno turnejo.

Sobota je bila sončna in topla, kot nalašč za vožnjo z ladjico po Kimskem jezeru. Odpeljali smo se na Moški otok, enega izmed treh otokov na jezeru, kjer smo obiskali še zadnjega izmed gradov, Herrenchiemsee. Še enkrat več smo bili navdušeni nad razkošnimi sobanami, ravnodušnih pa nas ni pustila niti okolica dvorca.

Popoldne je bil čas za odhod proti domu. Vožnja je hitro minila, na poti pa smo se okrepčali še v restavraciji McDonald’s. V Petrovče smo se vrnili v poznih večernih urah, sicer malce utrujeni, vendar polni lepih vtisov in bogatejši za marsikatero izkušnjo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost