Skoči na glavno vsebino

Svetovni dan otrok na OŠ Petrovče

V sredo, 20. 11. 2019, je bil svetovni dan otrok, ki smo ga tudi na OŠ Petrovče posebej obeležili. Skoraj vsi smo imeli na sebi nekaj modrega, s čimer smo podprli Unicefovo akcijo #Go blue, hkrati pa smo se pridružili tudi Unicefovi pobudi, da na ta dan otroci prevzamejo vloge odraslih. Tako so se na naši šoli številni otroci prelevili v učitelje, ravnateljico, knjižničarko, čistilko, hišnika, tajnico, svetovalno delavko, v učitelje podaljšanega bivanja … Skratka za kratek čas so vajeti v roke vzeli otroci.

V učitelje se je prelevilo kar 91 otrok od 1. do 9. razreda OŠ Petrovče. Namesto učiteljev so poučevali slovenščino, matematiko, glasbo, naravoslovje, likovno umetnost, šport… Stopili so tudi v čevlje hišnika (12 otrok od 5. do 9. razreda), čistilke (8 otrok od 3. do 7. razreda), tajnice (6 otrok od 5. do 8. razreda), knjižničarke (4 otroci 4. in 5. razreda), šolske svetovalne delavke (7 otrok od 4. do 9. razreda) in celo ravnateljice (5 otrok od 6. do 8. razreda). Naši učenci so včeraj namesto mentorice izpeljali tudi interesno dejavnost Vesela šola (3 otroci) ter se preizkusili v vlogi učiteljic podaljšanega bivanja (5 otrok).

Izkušnja je bila za vse neverjetna … presenetila nas je odgovornost otrok, predvsem pa žar in iskrivost, ki ju nosijo v sebi in sta tudi pri nas, odraslih, nepogrešljiva.

Mi cenimo zagnanost otrok in zato smo se učitelji ob njihovem dnevu že zgodaj zjutraj  dobili v gospodinjski učilnici in za vse učence šole spekli različne piškote, s katerimi so se otroci posladkali 3. šolsko uro. Nasmeh na njihovih obrazih, ko so jih učitelji obdarili s piškoti, je bil za nas neprecenljiv. In to je tisto, kar podžiga žar v naših prsih in nas žene na naši poti »učiteljevanja«.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost