Skoči na glavno vsebino

Pozdrav iz Starega Velenja!

V ponedeljek, 13. 6. 2022, smo se devetošolke z mentoricama pridružile druženju v Muzeju Velenje na 53. srečanju Mladih raziskovalcev zgodovine.

Že od leta 1969 kontinuirano poteka usposabljanje mladine v raziskovanju lokalne preteklosti, ki ga pod okriljem ZPMS strokovno vodi Komisija za delo zgodovinskih krožkov na osnovnih šolah po vsej Sloveniji.

Osnovnošolci pod dobrim mentorskim vodstvom izpeljejo zelo kakovostne raziskave, ki z arhiviranjem končnih izdelkov v Slovenskem šolskem muzeju in na šolah ohranjajo trajno vrednost z zbranim in na ta način ohranjenim gradivom na nacionalni in na lokalni ravni.

Komisija za delo zgodovinskih krožkov pri ZPMS je letos prejela in ocenila 21 raziskovalnih nalog, ki jih je pripravilo 131 učencev pod mentorstvom 26 učiteljev. Podelili smo 14 zlatih priznanj in 7 srebrnih.

Mlade raziskovalke zgodovine so letos predstavljale Iva Marčič, Ula Beltram, Uma Marija Kainz in Neža Stepišnik, ki so svoje devetletno šolanje na OŠ Petrovče že zaključile, a pred tem osvojile zlato priznanje za raziskovalno nalogo, ki so jo naslovile Snaga, zopet snaga in trikrat snaga.

Iskrene čestitke vsem za uspešno raziskovalno delo, trud in čas, ki je bil vložen vanj. Neposredna izkušnja, ki ste si jo pridobile s tovrstnim delom, naj vam bo odlična naložba za vaše nadaljnje izobraževanje.

Polona Krajnc in Karmen Zupanc, mentorici

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost