Skoči na glavno vsebino

Projekt Gremo tja gor

Pozdravljeni dragi učenci,

Trenutne razmere nam sicer preprečujejo množična druženja, ne sme pa nas to odvrniti od vsakodnevnega gibanja, po možnosti v naravi. Hribi v bližnji okolici kar kličejo po obisku in, ker vas želimo spodbuditi k hoji v gore, smo za vas pripravili poseben projekt pod sloganom Gremo tja gor.

Projekt je namenjen vsem osnovnošolcem, z željo, da se v hribe podate skupaj z vašimi najbližjimi (starši, stari starši, brati, sestrami, tetami, strici) ter tako poskrbite še za medgeneracijsko povezanost.

Vaša naloga bo zbiranje nadmorskih višin hribov ali gora, ki jih boste osvojili. Ni tako pomembna višinska razlika, ki jo prehodite na poti, šteje višina vzpetine, na katero se vzpnete s pomočjo lastnih nog.

Pripravili smo vam tri različne programe, za vsako triado enega. Kriteriji za izpolnitev naloge pa so naslednji:

  1. Triada: priznanje Triglav 2864 metrov (vsota nadmorske višine osvojenih vršacev mora doseči vsaj višino Triglava)
  2. Triada: priznanje Mont Blanc 4808 metrov (vsota nadmorske višine osvojenih vršacev mora doseči vsaj višino Mont Blanca)
  3. Triada: priznanje Mount Everest 8848 metrov (vsota nadmorske višine osvojenih vršacev mora doseči vsaj višino Mt. Everesta)

Projekt je dolgoročen in se bo zaključil 15. maja. Takrat bomo tudi podelili diplome vsem, ki si jih boste uspeli pridobiti.

Izziv temelji povsem na zaupanju, saj vsi dobro vemo, da kdor goljufa, goljufa predvsem samega sebe. Upoštevajte načela varnega gibanja v gorah in seveda vse aktualne omejitve.

Tudi mlajši lahko osvojite priznanje za opravljen projekt v višji starostni kategoriji, osnovna norma pa je seveda zbrati metre v svoji starostni kategoriji.

Ker kot že rečeno projekt temelji na zaupanju, boste sami vodili svoj dnevnik, ki ga boste po 15. maju prinesli v šolo. Primer dnevnika si lahko pogledate na koncu razpisa. Bomo pa zelo veseli tudi, če boste kdaj med sezono zaupali svoje vtise ali poslali kakšno fotografijo, ki bo morda našla mesto tudi v naši galeriji ( pošljete lahko učiteljem športa).

Obilo užitkov vam želimo,

Tim Rap-a

Primer dnevnika:

Peter Kavčič, 2.a

Datum pohodaHrib/goraVišina vzpetineOpombe:
12. 10. 2020Gozdnik1092 m.Z  očetom sva uživala v sončnem vremenu
17. 10. 2020Brnica457 mStric me je peljal na vrh. Startala sva pri visečem mostu v Levcu.
25. 10. 2020Brnica455 m.Kljub deževnemu vremenu smo izpeljali družinski izlet. Tokrat smo startali v Libojah (KIL).
21. 11. 2020Šmohor776 m.Z atijem sva se pošteno preznojila, saj sva na Šmohor šla po najbolj strmi poti iz Liboj
21. 2. 2021Bukovica584 mZ vrha sva z mamo uživala v čudovitem razgledu na Zabukovico in okoliške hribe.
    
    

Vsota višine hribov: 3366 metrov (5 vzponov)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost