Skoči na glavno vsebino

Skupaj se imamo dobro

V sredo, 5. 10. 2022, so se skupaj imeli dobro učenci od 1. do 5. razreda OŠ Petrovče in POŠ Trje, saj so uživali v plesnem dnevu.

Najprej so si ogledali nastope različnih plesnih zvrsti. Na prav posebno čajanko žalske gospode nas je popeljala Folklorna skupina Kobula iz Petrovč. Gospa Ana Vovk Pezdir iz Harlekina: društvo za umetnost plesa Celje je predstavila balet, baletke pa so nas popeljale v svet Labodjega jezera. Plesni forum Celje se je predstavil s koreografijo sodobnega plesa in nam odkril svet izražanja čustev z gibom. Nato pa smo skočili še med moderne plese. Plesna šola Kattan se je predstavila s koreografijama disco dance, Športno kulturni plesni klub FORCE – PLESNI VAL se je predstavil s hip hopom, Plesna šola SUPERTAR je prikazala vragolije iz break dancea, Plesni center TBA pa je pripravil hip hop točko male skupine in aktualnih državnih prvakinj v hip hop parih.

Med nastopi je vsak našel nekaj za svoj okus in čisto vse je “okužil” plesni virus, zato so se vsi učenci tudi sami preizkusili v plesnih delavnicah z mentorji plesne šole Kattan in Superstar ter mladimi plesnimi učitelji in učiteljicami: dijaki I. gimnazije v Celju, Gimnazije Celje – Center ter učenci OŠ Petrovče. Vsi razredi so se nato v telovadnici predstavili drug drugemu in pokazali, kako dobro jim gre od nog ples. Verjemite, da je bilo TOP!

Pa še ni bilo konec plesanja!

Ob koncu dneva so se vsi otroci hkrati pod mentorstvom Tamare Tavčar učili koreografijo na glasbo ambasadorja Tedna otroka – Nipke: Skp se mava dobr. Čeprav z zadnjimi atomi moči in energije, so se mladi plesalci in plesalke potrudile po najboljših močeh, najpomembnejše pa je, da smo se skupaj res imeli dobro. Ples ima namreč res čudovito moč: poveže vse, ki imajo radi glasbo, gibanje, ritem in zabavo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost