Skoči na glavno vsebino

Rokometašice druge v Sloveniji

Zaključni turnir najboljših šolskih reprezentanc v kategoriji starejših učenk je tokrat gostila Izola. Ponosno je na veliki finale treh najboljših slovenskih šol s spremstvom navijačev  prišla tudi naša šolska reprezentanca.
Za uvod so se naša dekleta pomerila z gostiteljicami. V bučnem in naelektrenem ozračju je zmaga ostala doma. OŠ Vojke Šmuc je namreč slavila s 16:9, a še sedem minut pred koncem je bila razlika le tri zadetke.
Punce z OŠ Petrovče pa so kljub uvodnemu porazu pokazale pravi športni obraz. Časa za odmor praktično niso imele, a vseeno odločno krenile v dvoboj z OŠ Sevnica. Že do polčasa so si z raznovrstno igro nabrale tri gole prednosti. Tudi v nadaljevanju njihova zmaga ni bila niti za hip ogrožena. Na koncu je na semaforju pisalo OŠ Petrovče: OŠ Sevnica 16:11.
Domača šola je nato ugnala še učenke iz Sevnice ter se veselila naslova prvakinj.
Po slovesni podelitvi so s srebrnimi kolajnami okoli vratu svoj tradicionalni ples uprizorila tudi naša dekleta. BRAVO! PONOSNI SMO NA VAS. Pod izjemen dosežek so se pod taktirko Tane Sutaj in Anite Seles Držan podpisale: Lara Planinšek, Zoja Tita Držan, Aisha Akamba Ogorevc, Ajda Ašenberger, Iza Marčič, Hana Softić, Nika Ogrizek, Ana Kerčmar, Neja Ratej, Lucija Osetič, Neli Kopitar, Mija Korun in Eli Korun. Mlada ekipa ima veliko potenciala in bo zagotovo prihodnje leto uspeh skušala še pozlatiti.


Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost