Skoči na glavno vsebino

Predpočitniški NMK s četrtošolci

Četrtošolci so v petek, 23. 2. 2024, preživeli zabaven dan v šolski knjižnici. V okviru projekta Naša mala knjižnica so prebrali knjigo Zadeva z Levom, nato pa ustvarjali.

Najprej so spoznali Belgijo, od koder prihajata avtor knjige, Stefan Boonen, ter ilustrator Melvin. Ob besedah na tabli so ponovili vsebino knjige in res so si zapomnili pravzaprav VSE! Spomnili so se tudi tega, da je rumena jopica za Leva neprecenljiva, čeprav smrdi po dimu in ima luknjo. Spominja ga na očka …

Tudi četrtošolci so pobrskali, če imajo doma takšne posebne predmete. Že dan pred delavnico, so dobili navodilo, da vsak prinese v šolo en predmet, ki mu veliko pomeni. Tako smo spoznali veliko plišastih igrač, obeskov, rutico, jopico, nogometno žogo, rubikovo kocko, knjigo, copatke iz otroštva in še kaj … Nekateri predmeti so spomin na babice, dedke, na domače ljubljenčke, ki jih ni več, na domovino, ki so jo morali zapustiti, na ustvarjanje s teto. Nekateri pa odganjajo nočne more ali pa v sebi nosijo spomine na nepozabno potovanje. Ugotovili so, da ima vsak med nami kakšen neprecenljiv spomin.

V nadaljevanju so po skupinah izdelovali miselne vzorce o Maksu in o Levu – zelo odlično so ju opisali.

Po odmoru za gibanje so se razdelili v dve skupini: ena skupina je izdelovala prav posebne glinene hiške, druga pa je reševala naloge v Ustvarjalniku in se preizkusila v pisanju nadaljevanja zgodbe. Nato sta se skupini zamenjali.

Tik pred koncem so se učenci ponovno zbrali v knjižnici in se učili ter prepevali pesem skupine Pop Design »Ko si na tleh«. Privoščili so si tudi čisto prave čokoladne praline, po katerih so Belgijci znani. Prijetno se je bilo posladkati, saj dobra čokoladna vedno prikliče nasmeh na usta. Tako so se odločili, da bodo po počitnicah zbrali nekaj posladkov in jih odnesli brezdomcem v Celje ter jih razveselili … kdo ve, mogoče pa je tudi med njimi kakšen »Maks«, ki je nekoč pomagal kakšnemu »Levu« …

Mentorice: Tatjana Krajnc Barič, Maja Bubik Polovšak, Romana Pečnik in Marika Divjak

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost