Skoči na glavno vsebino

Mednarodna izmenjava božičnih voščilnic

Petošolci so se letos v sklopu razširjenega programa povezali z učenci enajstih evropskih šol in se jim pridružili v e-Twinning projektu »Christmas Card Exchange«. Najprej so spoznali države in mesta v katerih se posamezna šole nahajajo, nato pa za njih izdelali božične voščilnice. Slednje so opremili z znamko in naslovom ter jih odnesli na pošto, kjer so se pri poštnem delavcu pozanimali o času, ki je potreben, da voščilnice prispejo do željene destinacije v Evropi.

Med čakanjem na voščilnice so učenci spoznali tradicije in navade, ki jih imajo posamezne evropske države v božično-novoletnem času ter jih primerjali z našimi.

Voščilnice so si izmenjali z učenci iz Italije, Češke, Poljske, Turčije, Estonije, Litve, Portugalske, Francije, Ukrajine , Srbije in Bolgarije ter spoznali, kako voščiti vesel božič in srečno novo leto v različnih evropskih jezikih.

Če pa želite tudi vi voščiti vesele praznike prijateljem iz tujine in jih presenetiti z znanjem njihovega jezika, smo skupaj s petošolci pripravili praznična voščila v različnih jezikih.

Pripravila: Saša Puntar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost