Skoči na glavno vsebino

Branje pod smrečico

V petek, 13. 12., so na naši šoli potekale večerne pravljične delavnice pod naslovom Branje pod smrečico za otroke od 2. do 7. razreda. Razdelili so se v dve skupini. V prvi skupini so bili otroci od 2. do 4., v drugi skupini pa so bili učenci od 5. do 7. razreda.

Mlajši učenci so se najprej predstavili, potem pa so skupaj prebrali zgodbico z naslovom Neke božične noči. Po prebrani zgodbi so se igrali spomin odgovorov in vprašanj na temo zgodbe, sestavljali slike v obliki sestavljanke in igrali pantomimo. Zelo hitro je mineval čas in vsi so bili že pošteno lačni, zato so odšli v jedilnico pripravit malico, obložene kruhke. Med peko so odšli v knjižnico reševat še druge naloge, ki so jih pripravile učiteljice. Po pregledanih nalogah in uspešnem reševanju, pa so si končno zaslužili malico, na katero so povabili tudi starejše učence. Ti pa so jim v zahvalo prinesli pobarvanko, na katero so zapisali lepo misel.

Trebuščki so bili polni, otroci pa pripravljeni na nove naloge. V drugem delu so se razdelili v štiri skupine. V vsaki skupini so morali najti najmlajšega člana skupine, ki je izžrebal predmet delavnice, v kateri bo skupina pričela. Ko so končno izvedeli, kaj bodo delali, so jih učiteljice odpeljale v svoje učilnice. Vsaka skupina je izdelovala svoje izdelke. Nekateri ko pekli piškote, drugi so izdelovali svojo slikanico, tretji so plesali, četrti pa so izdelovali lučke. Seveda je vsak prišel v vsako delavnico, saj so se po določenem času zamenjali.

Tudi starejši učenci so imeli različne dejavnosti, povezane s prazničnim časom, tako so najprej prižgali lučke na jelkah, nato so se naučili božično pesem, sami so pripravili jabolčno čežano in široke rezance, izdelovali so svetilke, darilne škatle … za piko na i pa so poslušali hudomušno zgodbo Dvanajst daril za Božička.

Po končanih delavnicah so se že vsi malo utrudili, zato je bil zopet čas za okrepčilo. Sledila je večerja, in sicer slastna zelenjavna juha ter rezanci z orehovim ali makovim posipom ter čežana. Za posladek pa so seveda pojedli tudi sveže pečene piškotke.

Po koncu večerje pa žal ni bilo dovolj časa za sprehod po snegu, ki je pravljično naletaval in pobelil pokrajino.

Vsi so zelo zabavali, uživali in povedali, da pogrešajo še več podobnih druženj.

   Ema Dvornik, 8. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost