Skoči na glavno vsebino

25. mednarodni likovni natečaj Kraj, tukaj in zdaj

»Vsak dan po isti cesti, po isti poti v šolo, na izlet, v svet. Vsak dan ob eni in isti uri kosilo, ob eni in isti uri v pižamo in spat. In vsak dan skrbi, kaj je bilo in kaj šele bo. Lepota sedanjega trenutka pa je pozabljena, nezaznana, kot ne bi obstajala. In vendar ob teh naših poteh in prehitrih mislih okrog nas živi prekrasen svet … na starodavnih stavbah gnezdijo ptice, letala nad nami letijo v sončno jutro, glasba z ulice se zapleta v krošnje jeseni. V nas se vtisne trenutek veselja, ko tečemo za žogo, preskočimo kolebnico, objamemo bližnjega. Toda v vsaki deželi, pokrajini, državi je ta sedanji trenutek drugačen, poseben.« 

Tako se je glasil nagovor k ustvarjanju za mednarodni likovni natečaj, ki ga je letos že petindvajsetič organizirala Osnovna šola Danila Lokarja iz Ajdovščine. V izboru so sodelovala številna dela učencev iz kar sedmih držav. 

Strokovna komisija je izbirala v štirih različnih kategorijah, kjer so z deli sodelovali tudi učenci matične šole v Petrovčah ter podružnice na Trju.  

Dosegli so zavidljiv uspeh – bronasta in zlato priznanje – pod mentorstvom štirih mentoric. Vsa dela so na ogled tudi na razstavi na šoli organizatorici in virtualno v povezavi. 

Vabljeni na: https://www.os-ajdovscina.si/kraj-tukaj-in-zdaj-a-place-here-and-now-2022

Prejemnik zlatega priznanja je Luka Rehar, 2.aT, POŠ Trje, Mentorica Teja Plešnik 

Prejemniki bronastih priznanj so: 

  • Zara Rogelšek, Maks Kumer in Miha Ašenberger iz 3.aT (mentorica: Maja Jakob) 
  • Uršula Voh, Lian Musić, Jaka Dobrič, Mia Zupanc , Leon Štiher Cokan in Tim Pilih Tamše iz 2. aT, (mentorica: Teja Plešnik) 
  • Viktorija Železnikar in Ajda Pohole iz 4.aT (mentorica: Mojca Šon) 
  • Iva Marčič, Aneja Končnik Perpar iz 9.r in Zala Primožič iz 8.r OŠ Petrovče (mentorica: Zala Valenčak). 

Učenkam in učencem za njihova dela ter prejeta priznanja iskreno čestitam. 

mentorice

Lukova slika

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost