Skoči na glavno vsebino

Tehnopark Celje vabi

Vabimo vas, da postanete del zimskega doživetja, ki ga bodo v Tehnoparku Celje izvedli v času zimskih počitnic. Za vaše najmlajše raziskovalce organizirajo različne STEAM delavnice, ročne ustvarjalnice in aktivnosti, ki naravnost navdušujejo!

Prav tako pa predstavljajo povsem NOVI👇 delavnici: Kakšen vonj ima prihodnost in Kreativno pisanje s kodo. Več podrobnosti si lahko preberete v opisu spodaj.

𝟭. 𝗭𝗶𝗺𝘀𝗸𝗼 𝗱𝗼𝘇̌𝗶𝘃𝗲𝘁𝗷𝗲  /  31. 1.–4. 2. in 7. 2.–12. 2.
V času zimskih počitnic za učence Jugovzhodne Slovenije, Koroške, Podravske, Pomurske, Savinjske in Posavske regije organiziramo 
Zimsko doživetje, s številnimi STEAM delavnicami in aktivnostmi. Več o programu si lahko preberete na povezavi: https://tehnopark.si/zimsko-dozivetje/, v priponki pa prilagamo urnik delavnic.

𝟮. 𝗞𝗮𝗸𝘀̌𝗲𝗻 𝘃𝗼𝗻𝗷 𝗶𝗺𝗮 𝗽𝗿𝗶𝗵𝗼𝗱𝗻𝗼𝘀𝘁  /  sobota, 4. 2., 10.00–13.00

Si se kdaj spraševal/-a, kakšen vonj ima prihodnost?
Voh je močan psihološki sprožilec spominov in subjektivnih občutkov, ki nam lahko na nek način prikliče že pozabljeno preteklost. Svet, ki ga pričakujemo čez 150 let, si lahko le vizualno predstavljamo s pomočjo znanstveno-fantastičnih filmov, vendar nas zanima tudi, kakšen vonj bo imela prihodnost.  Na izkustveni delavnici raziščemo okolico stavbe in poiščemo material, za katerega menimo, da bo oddajal vonj, ki bo ostal za nami, ljudmi, v prihodnosti čez 150 let. Po enostavnem postopku destilacije bomo pridobili njihov vonj. Več vonjev bomo nato namešali v vonj prihodnosti.
𝗣𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗮 𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲: https://tehnopark.si/Aktualne-delavnice/kons-vonj/ (delavnica je plačljiva)

𝟯. 𝗞𝗿𝗲𝗮𝘁𝗶𝘃𝗻𝗼 𝗽𝗶𝘀𝗮𝗻𝗷𝗲 𝘀 𝗸𝗼𝗱𝗼  /  sobota, 11. 2., 10.00–13.00

Na delavnici bodo udeleženci uporabljali programsko okolje Ink, ki omogoča pisanje zgodb z enostavnim programskim jezikom. Spoznavali bodo kako svoje zgodbe razvejati, jih spet združevati, vpeljevati pogoje in spremenljivke ter prilagajati potek zgodbe glede na bralčeve odločitve. Po uvodni demonstraciji bodo udeleženci sami napisali zgodbo, pri čemer bodo uporabili iztočnice iz različnih medijev (časopisni izrezki, slike, posnetki…). Pri pisanju zgodb se bodo spraševali tudi o moralnih, ekoloških in družbenih vprašanjih, ki jih lahko odpira interaktivna proza – bralec je s svojimi odločitvami aktivni udeleženec v poteku zgodbe. Tako bodo na dostopen način spoznali nekaj osnovnih konceptov programiranja, krepili domišljijo in razvijali svoj slog pisanja. Znanje, ki ga bodo pridobili, pa lahko prenesejo na področje razvoja računalniških iger, saj bodo zainteresirani lahko spoznali tudi, kako vključiti Ink v program za izdelovanje računalniških iger Unity.

𝗣𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗮 𝗶𝗻 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲: https://tehnopark.si/Aktualne-delavnice/kons-kreativna-koda/ (delavnica je plačljiva)

Vašega obiska se že veselijo!
Prijeten pozdrav

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost