Skoči na glavno vsebino

Prijava učencev na jutranje varstvo in podaljšano bivanje za 2020/21

Spoštovani starši,

šola bo za učence od 1. do 5. r. tudi letos organizirala jutranje varstvo in podaljšano bivanje, pri čemer bomo upoštevali varnostna in higienska priporočila pristojnih institucij. Če bo le mogoče, bomo izvajanje organizirali tako, da se bodo skupine posameznih učencev čim manj mešale med sabo in se v podaljšanem bivanju združevale šele po 15.00.

Glede na to, da bo letošnje šolsko leto potekalo pod spremenjenimi pogoji, vas prosimo, da pri odločitvi za vključitev otroka v jutranje varstvo in/ali podaljšano bivanje upoštevate naslednje.

Jutranje varstvo se od 6.00 do začetka pouka  (8.00) organizira za učence 1. r., izjemoma, če so prosta mesta, tudi za starejše. Ker gre za eno skupino, ne bo mogoče zagotavljati popolne ločenosti učencev različnih razredov, zato prosimo, da se starši starejših učencev za to obliko varstva odločite, če je res nujna.

Podaljšano bivanje bo potekalo od konca pouka do 16.00. Zaradi zagotavljanja nemotenega izvajanja posameznih dejavnosti in ker starši ne boste mogli po učence prihajati v prostore šole (priporočila za preprečevanje širjenja okužbe COVID 19), bo odhod domov organiziran ob določenih urah.

Za učence od 1. do 3. r. se bo pouk, v okviru katerega bo čas namenjen tudi gibanju in upoštevanju higienskih ukrepov, zaključil ob 13.00, ko boste lahko učence, ki ne bodo nadaljevali s podaljšanim bivanjem, prevzeli pred šolo oziroma na za to dogovorjenem mestu. Po učence boste lahko prišli še ob 14.00, 15.00, med 15.00 in 16.00 pa kadar koli, ker bo zaključna skupina kot varstvo potekala v spodnji učilnici ali ob primernem vremenu na igrišču.

Učenci 4. in 5. r. bodo odhajali domov po končanem pouku, ki bo po posameznih dnevih različen (6 ur pouka, neobvezni izbirni predmeti), ob vključenosti v podaljšano bivanje pa ob 14.00, 15.00 in po 15.00 kadar koli. Če je možno, naj učenci po pouku odidejo domov peš ali s šolskim prevozom, v podaljšanem bivanju pa ostanejo tisti, ki te možnosti nimajo oziroma varstvo res potrebujejo (presoja starša).

In še informacija glede obiskovanja različnih aktivnosti (večinoma športnih) v organizaciji zunanjih izvajalcev, ki potekajo v času podaljšanega bivanja. Še vedno bo možno, da bo učenec v takšno dejavnost vključen (mentor pride po učence v učilnico), po zaključeni aktivnosti pa učence prevzamete starši; ne vračajo se nazaj v skupine podaljšanega bivanja. Več informacij o tem boste prejeli v septembru.

Prosimo vas, da nam preko spodnje spletne povezave do četrtka, 27. 8., sporočite, ali bo vaš otrok obiskoval jutranje varstvo in/ali podaljšano bivanje.  Prosimo, da na anketna vprašanja odgovorite vsi, tudi v primeru, da otroka ne boste prijavili v nobeno od navedenih oblik varstva.

Za dodatne informacije in pojasnila sem vam na voljo.

Lepo vas pozdravljam.

Irena Kolar

ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost