Skoči na glavno vsebino

Pouk v šoli od 22. 2. tudi za učence od 4. do 9. r.

Spoštovani starši,

v PONEDELJEK, 22. 2., se bodo učenci od 4. do 9. r. vrnili v šolske klopi, seveda ob upoštevanju več varnostnih in higienskih ukrepov. Te odločitve se veselimo in v naslednjem tednu z veseljem pričakujemo vaše otroke ponovno v šoli.

Naša skupna in največja skrb je, da pouk in ostale aktivnosti organiziramo tako, da bomo v največji možni meri poskrbeli za preprečevanje širjenja okužbe in s tem za zdravje otrok in zaposlenih. V nadaljevanju tega obvestila vam posredujem informacije, da se boste lahko z otroki pripravili na nov začetek. Prosim, da navodila preberete in upoštevate. V marcu so načrtovani tudi roditeljski sestanki.

Preden pridejo otroci v šolo

Prosimo, da z vso odgovornostjo poskrbite, in to vsak dan znova, da prihajajo v šolo samo ZDRAVI otroci. Obvezno upoštevajte, če je bila otroku odrejena karantena zaradi stika s kom, ki mu je bila potrjena okužba s COVID 19, in o tem obvestite šolo.  Če ste v dilemi, se posvetujte z otrokovim izbranim ali dežurnim zdravnikom.

Če komu od otrok ni dovoljeno obiskovanje pouka v šoli zaradi zdravstvenih omejitev, (zdravniško potrdilo izbranega pediatra), o tem, prosimo, obvestite razredničarko.

Tudi v primeru, da vaš otrok v skupnih prostorih šole (ne v učilnici) zaradi zdravstvenih razlogov ne bo nosil maske, vas prosimo za mnenje zdravnika (zdravniško potrdilo).

Ker bo šolsko delo potekalo ob upoštevanju določenih kar strogih ukrepov za preprečevanje širjenja virusa, o katerih se bomo z učenci pogovarjali v šoli (v ponedeljek bodo imeli vsi učenci 1. uro razredno uro), vas prosimo, da se o pomenu upoštevanja le-teh večkrat pogovarjate tudi vi (higiena kihanja in kašlja, umivanje in razkuževanje rok, nošenje maske v vseh skupnih prostorih). Več o preprečevanju širjenja okužbe si lahko preberete na spodnji povezavi.

https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov

Ker so bili otroci doma kar 4 mesece, bo na novo šolsko rutino potrebno prilagajanje. Če bi se pri kom pojavile stiske in strah, se pogovorite z razredničarko, učitelji, ki še poučuje vašega otroka, ali šolsko svetovalno delavko, ki bodo otroku pomagali.

Prvi dnevi v šoli bodo namenjeni navajanju na »nov« način dela, ponavljanju in utrjevanju znanja, šele kasneje se bo postopno začelo tudi ocenjevanje, pri čemer bo narejen načrt za vsak oddelek, tako da ne bo preveč naenkrat.

Dnevna organizacija in potek dela

  • je med 7.45 in 7.55 (prosimo, da učenci NE hodijo v šolo prej); v šolo vstopajo z maskami in gredo takoj v svoje matične učilnice; učitelji jim bomo pri tem pomagali in jih usmerjali (7. a vstopa pri vhodu razredne stopnje); parkirišče pred OŠ Petrovče bo v času prihoda otrok v šolo in odhodu domov zaprto z zapornicama, dovoljeno bo samo za šolske prevoze
  • pouk, ki bo vključeval tudi higienske in varnostne ukrepe, prehrano in gibanje, bo potekal v skladu z urnikom (prvih 14 dni ne bomo izvajali izbirnih predmetov in tudi ne interesnih dejavnosti); aktualni urnik si lahko ogledate v eAsistentu; učenci bodo torej s poukom zaključili najkasneje ob 13.25 (konec 6. ure)
  • učenci bodo ves čas v matičnih učilnicah, ki so enake kot pred zaprtjem šol
  • odhodi šolskih prevozov  bodo potekali v večini kot jeseni (vozni red je v priponki)
  • učenci nosijo maske v vseh skupnih prostorih (vstop v šolo, hodniki, prihod v jedilnico, stranišča, odhod iz šole), v matičnih učilnicah pri pouku pa NE
  • učenci bodo v šoli obuti, v primeru zelo slabega vremena jih bomo obvestili, da s sabo prinesejo copate in se bodo preobuvali pred učilnico
  • predvideno je vsakodnevno nošenje šolskih potrebščin domov
  • šolske interesne dejavnosti se bodo izvajale le v okviru posameznega oddelka (prvih 14 dni ne), izvenšolske se zaenkrat ne bodo izvajale
  • v šolo vstopajo samo učenci in zaposleni, starši in drugi ob predhodni najavi in po dogovoru ter ob upoštevanju higienskih ukrepov

Vključenost učencev v jutranje varstvo in varstvo po pouku

Jutranje varstvo in varstvo po pouku se bo za 4. in 5. r. izvajalo samo za res NUJNE primere, o katerih ste me nekateri starši že obvestili (informacijo ste prejeli v ponedeljek, 15. 2.).

Če imate še kakšno dilemo, sem vam na voljo.

Spoštovani starši, po kar štirih mesecih pouka na daljavo, ki ga brez vaše pomoči ne bi zmogli, za kar se vam iskreno zahvaljujemo, se v ponedeljek vaši otroci ponovno vračajo v šolo.

Z veseljem jih pričakujemo!

Irena Kolar

ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost