Skoči na glavno vsebino

London 2. in 3. dan

2. dan Londona (8. 4. 2022)

Po tradicionalnem britanskem zajtrku v hotelu (popečena slanina, hrenovke, jajca, paradižnik, gobe, pečen fižol) smo se odpravili najprej do finančnega središča Canary Wharf, modernega predela Londona. Nato smo šli skozi tunel pod reko Temzo in prišli na Greenwich, kjer se nam je odprl čudovit pogled na mesto. Videli smo, kje se začne poldnevnik in kje je polobla razdeljena na vzhodno in zahodno polovico. Sledil je čas za kosilo, po kosilu pa smo se vkrcali na ladjico, se vozili po Temzi in občudovali veličastnost Londona z vodne perspektive. Sledil je muzej voščenih lutk Madame Tussauds, svet mode, glamurja in znanih osebnosti. Z veseljem smo se sprehodili tudi na Oxford Street, kjer smo se okrepčali in kaj lepega kupili za spomin. Večer pa je doživel vrhunec z ogledom muzikala Wicked. Navdušeni in polni lepih misli smo se pozno zvečer vrnili nazaj v hotel.

3. dan Londona (9. 4. 2022)

Po zajtrku smo se s podzemno železnico (underground) odpeljali do uradnega londonskega domovanja kraljice Elizabete II – Buckinghamske palače, se sprehodili po Green parku in skozi najstarejši kraljevi park St. Jamesꞌs Park. Pot nas je vodila do veličastne Pavlove katedrale in čez Milenijski most (Millennium Bridge), kjer smo izvedeli, zakaj ga Londončani imenujejo »majavi most«. Spoznali smo tudi Shakespearjevo gledališče (Shakespeareꞌs Globe), ki ga omenjamo tudi pri pouku. Počasi smo se poslovili od Londona in se z avtobusom odpeljali proti letališču. V poznih večernih urah smo po mirnem letu pristali v Trstu. V zelo zgodnjih jutranjih urah nedeljske noči smo se srečno in varno vrnili v objeme naših najdražjih.

Za nami je prijetno in nepozabno doživetje, ki nam ga je pričaral londonski vrvež z vso svojo veličastnostjo modernega sveta kot tudi bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Doživetje, kakršno nam je bilo dano, bo za vedno ostalo v naših srcih, v naših spominih.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost