Skoči na glavno vsebino

Ko nam kultura spremeni dan

V ponedeljek, 10. 2. 2020, je na naši šoli potekal kulturni dan, s katerim smo obeležili Prešernov dan oz. slovenski kulturni praznik. Ob tej priložnosti so bili v kulturno društvo naše šole sprejeti tudi vsi prvošolčki.

Dan smo začeli s povsem normalnim prihodom v šolo, nato pa smo se zbrali v matičnih učilnicah, kjer smo se pogovorili o bontonu na predstavah in prireditvah. Kasneje je namreč prišel na šolo orkester Glasbene šole Risto Savin Žalec. Potem ko so bile naše glave do vrha polne pravil o lepem vedenju, smo se preizkusili še v kvizu. Nato smo šli v telovadnico, kjer so nas že pričakali prej omenjeni gostje. Tribune, ki so se šibile pod težo otrok, pa so se še bolj zatresle ob gromkem aplavzu, ki je sledil prav vsaki izmed pesmi. Po končanem koncertu smo se spet zbrali v matičnih učilnicah, kjer smo pomalicali, nato pa so zopet sledile delavnice. Tokrat smo sestavljali križanke na temo glasbe, drugi so izdelovali koncertne liste, risali instrumente …

Prav kmalu smo se spet zbrali v telovadnici, kjer nas je šolska radijska ekipa presenetila z radijsko oddajo v živo. Manjkali niso niti plesalci in plesalke. Tema radijske ure v živo je bila kultura in prijaznost do drugih, to pa je prišlo do izraza še posebej na posnetku, ki je nastal v okviru akcije Bodi dober, bodi kul.

Ker smo postali lačni, smo se odpravili na kosilo, nato pa smo odšli domov z občutkom, da smo se naučili veliko novega in koristnega.

Neža Stepišnik, 7. c

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost