Zimsko veselje

V ponedeljek, 16. 1. 2017, smo se učenci 6. razredov odpravili v zimsko šolo v naravi. Naš cilj je bil Center šolskih in obšolskih dejavnosti Gorenje nad Zrečami. V šolo smo prišli okoli osme ure na zajtrk. Ko smo pojedli, je sledilo natovarjanje prtljage na avtobus. Nekaj čez deseto uro smo prispeli na cilj in se porazdelili v sobe. Po namestitvi smo imeli prosti čas, nato pa je sledilo kosilo.

Ko smo pojedli, smo se odšli preobleč v smučarske hlače in bunde ter se odpravili na smučišče, kjer smo imeli preizkus znanja smučanja. Na koncu smo bili razdeljeni v štiri skupine. Smučali smo približno tri ure, nato pa odšli nazaj v dom. Po vrnitvi v dom smo se morali preobleči in se zbrati v učilnici, kjer so nam učiteljice razložile pravila v domu, nato pa smo si lahko ogledali rokometno tekmo ali pa počeli kaj drugega. Kmalu zatem je sledila večerja. Po večerji so nam tamkajšnji učitelji povedali, da se bomo vsak večer zbrali v kleti in brali dnevnike, za katere bomo imeli pol ure časa, da jih napišemo. Po branju dnevnikov smo vsak dan imeli razne dejavnosti. Spat smo se odpravljali ob desetih, a vsi smo bedeli dlje, ker nismo mogli zaspati in so nas zaradi tega učiteljice večkrat prišle opozorit.

Naslednji dan smo se zbudili ob sedmih in ob 8:45 odšli na zajtrk. Zaradi slabega vremena nismo odšli na smuko, pač pa smo najprej odšli na sprehod do cerkve Svete Kunigunde. in pogledat staro žago. Na sprehodu je bilo zelo lepo, med potjo smo se zelo zabavali s kepanjem. Po prihodu v dom smo se preoblekli v športno opremo, saj je sledilo plezanje. Zbrali smo se v športni dvorani, kjer smo najprej poskusili plezati po mali plezalni steni, nato pa še po veliki. Sledilo je kosilo, po kosilu prosti čas, nato pa predavanje o FIS pravilih. Po končanem predavanju smo odšli v sobe, kjer smo se lahko družili. Po večerji smo tako kot po navadi brali dnevnike.

V sredo zjutraj smo izvedeli, da se gremo smučat. Smučali smo se do enih, nato pa v dom odšli na kosilo. Po kosilu smo nekateri imeli tek na smučeh, drugi pa športno vzgojo. Nato smo spet imeli večerjo, po večerji smo brali dnevnike in izvedeli, da gremo na nočni pohod. Na nočnem pohodu je bilo zelo zabavno. S pohoda smo prišli izmučeni, zato smo se že ob 21:30 odpravili spat. V četrtek smo imeli enak program kot v sredo, le da nismo šli na nočni pohod in smo namesto tega imeli v telovadnici pripravljene cirkuške rekvizite, v učilnicah pa družabne igre, še pred tem pa smo šli na pohod do Anžetove koče, kjer smo se seznanili z načinom življenja nekoč. Med tem pa nas je zabavala sosedova psička Lili. Sledili sta večerja in predstavitev sob. Ker se nismo držali vseh dogovorov, pa nismo dočakali zaključnega diska.

Zjutraj smo imeli zajtrk, nato pa smo si pripravili kovčke. Odšli smo še na zadnje smučanje. Po smučanju smo še zadnjič odšli v dom, kjer smo pojedli kosilo in razglasili najlepše pospravljene sobe.

Čas, preživet v Centru, je bil nepozaben in poln dogodivščin. Spletle so se nove prijateljske vezi in pa tudi nove simpatije. Za nekatere je bilo prvič, da so preživeli dlje časa od doma, nekateri pa so prvič stopili na smuči. Nabrali smo si novih izkušenj in novo energijo za vrnitev v šolske klopi.

Lana Mastnak, 6. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost