Bralna značka na daljavo

Pozdravljeni, dragi bralci.

V času, ko delamo »na daljavo«, lahko opravite tudi bralno značko. Če imate doma knjige iz šolske knjižnice, naj vas ne skrbi zamudnina, saj v tem času zamudnine ne beležimo. Lahko pa izberete tudi knjige iz »domače knjižne police«. Knjiga, ki jo boste izbrali, naj bo primerna vaši starostni stopnji (tako kot smo sicer dogovorjeni).

Knjigo preberite in zapišite naslednje podatke:

· naslov knjige,

· avtorja knjige,

· ime založbe, ki je knjigo izdala,

· letnico izida knjige.

Na kratko zapišite še:

· o čem vsebina pripoveduje,

· izpostavite osebo, ki se vam zdi zanimiva, posebna, smešna, poučna … lahko pa izpostavite tudi kakšen dogodek, ki se vas je dotaknil …

· Najpogostejše vaše vprašanje: Kako s pesmicami?

· Za tiste, ki radi pišete, lahko o pesmici zapišete vsebino, zanimivost …

· Sicer pa se lahko dobimo preko aplikacij Teams, Skyp, lahko se posnamete in mi pošljete posnetek … Iz izkušenj iz prejšnjega obdobja dela na daljavo, vam zagotavljam, da gre …

Zapisano v Wordovem dokumentu ali v kakršni koli drugi obliki pošljite na moj šolski naslov: tatjana.krajnc-baric@os-petrovce.si

Ne pozabite napisati tudi vaših podatkov (ime, priimek, razred). V najkrajšem možnem času vam pošljem odgovor in potrdilo, da ste delo dobro opravili.

Ob letošnjem zaključku bralne sezone še vedno načrtujemo srečanje s pisateljem in prevajalcem Boštjanom Gorencem Pižamo. O njem smo govorili že v septembru na uvodnih urah v šolski knjižnici. Pregledali smo tudi nekaj njegovih knjig, ki jih imamo v naši knjižnici. Njegova dela so med mladimi zelo priljubljena, zato srčno upamo, da nam bodo razmere tokrat le naklonjene in se bomo imeli priložnost v juniju z njim družiti bralci naše šole.

Še nekaj namigov:

· na spletnih straneh poiščite kakšen članek o Boštjanu Gorencu Pižami,

· pripravite si kakšno vprašanje, ki bi mu ga na našem srečanju lahko zastavili, · na spletnem naslovu: https://www.lahkonocnice.si/avtor/bostjan-gorenc-pizama boste našli pravljice – Lahkonočnice, ki jih je naš gost napisal. Poslušajte nekaj teh pravljic. Za začetek morda Pozabljivo kapico (z našimi najmlajšimi učenci smo jo v šoli poslušali in se pošteno zabavali).

· Morda pa se lotite reševanja MEGA KVIZA. Najdete ga na spletnem naslovu: https://www.megakviz.si/kviz/sezona-201920. Videli boste, da je lahko reševanje zabavno in poučno hkrati.

Želim vam, da koristno in kar se da prijetno preživite naslednje dni. Ostanite tudi v bralni kondiciji.

Lepo vas pozdravljam,

Tatjana Krajnc Barič, knjižničarka

Dostopnost