Skoči na glavno vsebino

Brali smo skupaj

Na OŠ Petrovče smo obeležili Nacionalni mesec skupnega branja. Ta vsako leto poteka med 8. septembrom, ki je mednarodni dan pismenosti in 7. oktobrom, ki zaokroža teden otroka.

Letos mesec skupnega branja poteka pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za UNESCO in za osrednjo temo so si izbrali ​branje v javnem prostoru. Tako so se ta teden v šolski knjižnici OŠ Petrovče ob knjigi in zajtrku družile različne generacije, ki jih povezuje veselje do branja.

Branje je vstopnica, ki odpira nove svetove in bralci so skupaj odkrivali svet malega črva Ota in njegovih prijateljev, saj so v roke vzeli pesniško zbirko z naslovom Mali črv Oto in druga golazen avtorjev Lovra Matiča in Tomaža Lavriča. Knjigo so lani prejeli v dar zlati bralci.

Nekaj učencev od 4. do 9. razreda, učitelji in upokojene učiteljice so skupaj brali izbrane pesmi, se ob njih nasmejali in poklepetali. V manjših skupinah pa so različnim pesmim dodali svojo izvirno kitico. Včasih niti ni bilo opaziti, kje se original konča … tako dobro jim je šlo!

V spomin na druženje so udeleženci prejeli knjižne kazalke, kjer je bila zapisana  pesem iz izbrane pesniške zbirke z naslovom CARPE DIEM, kar pomeni uživaj življenje. 

Druženje smo zaključili z besedami devetošolke Maše: »Uživajte v preprostih stvareh, obdani z nevidno tančico domišljije in dobro voljo. Knjige naj bodo užitek in način sprostitve. In ne pozabite: sreča ima tisoč obrazov in eden od njih sta tudi dobra knjiga in čas, ki si ga vzamemo za branje.«  

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost