Skoči na glavno vsebino

Nagovor ob začetku leta

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši!

Počitnice se počasi zaključujejo in mi na šoli vas že nestrpno pričakujemo.

Dragi učenci, želim, da stopimo v novo šolsko leto z zagnanostjo, odločnostjo, predanostjo, navdušenjem in srčnostjo, kot jo premorete le otroci. Tudi sama to šolsko leto stopam na novo pot, zato razumem tudi vaša morebitna razmišljanja in vprašanja, ki se vam ta hip porajajo. A zagotavljam vam, da boste imeli podporo šole tudi, če se bo komu kdaj kaj zalomilo.

Pogumno si zastavljajte cilje in se zavedajte, da vsaka stvar potrebuje določen trud in napor ter seveda čas. Hkrati pa ne pozabite na vrednote, kot so spoštovanje, strpnost, prijateljstvo, poštenost, iskrenost in zaupanje. Te vrednote gradijo mostove med ljudmi, nas povezujejo v skupnosti in odpirajo marsikatera vrata.

Naša šola je bila, je in bo šola kakovostnih znanj ter sodobnih metod in oblik poučevanja. Nadaljevali bomo z aktivnostmi za zagotavljanje varnega in spodbudnega okolja, s formativnim spremljanjem, FIT pedagogiko, razvijali bomo digitalno pismenost, bralno razumevanje in se posvečali trajnostnim rešitvam za okolje.

Dragi starši, ste neizmeren zgled svojim otrokom, ste steber njihove podpore ob uspehih in ob padcih, ki so sestavni del odraščanja in razvoja otrok. S svojim zgledom jim pokažimo skupne vrednote, v katerih želimo sobivati vsi. Zahvaljujem se vam za zaupanje, ki ste ga do sedaj izkazali šoli, in si resnično želim, da s pozitivno naravnanostjo stkemo močne niti med šolo in domom tudi v prihodnje. Vrata šole so vam vedno odprta.

V imenu celotnega učiteljskega kolektiva želim vsem obilo uspeha, veselja in radovednosti v novem šolskem letu.

Srečno vsem!

Vaša ravnateljica

Ksenija Senegačnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost